Qui sóc

Eduard Martínez Borruel

Eduard Martínez

Nascut a Vilafranca del Penedès l’any 1964, vaig començar els estudis musicals a Mataró; lloc on motivat per la coneixença de companys apassionats per la música antiga vaig decidir començar l’estudi del clavicèmbal al Conservatori de Badalona. Al mateix temps creava El Trio Unda Maris juntament amb altres dos col·legues, que al llarg de 15 anys vam realitzar un munt de concerts al llarg de la geografia catalana i espanyola. Acabats els estudis a Badalona amb premi extraordinari, vaig passar al CMMB que llavors era superior per obtenir el títol de “Professor superior de clavicèmbal” amb premi d’honor de final de carrera.

Llavors vaig continuar estudiant a Toulouse del 1988 al 1993, on vaig obtenir el «Prix de Perfectionnement» al «Conservatoire National de Région», amb el professor Jan Willem Jansen; i vaig ampliar coneixements , entre altres, amb Davitt Moroney, Rinaldo Alessandrini i Jesper B. Christensen.

L’oportunitat de fer carrera internacional es va manifestar quan vaig ser escollit per ser membre durant l’any 1992 de la ECBO (European Community Baroque Orchestra). Primer membre de l’estat espanyol a la història de l’orquestra amb la qual vaig realitzar gires per Espanya, Itàlia, Anglaterra, Escòcia, Portugal, Finlàndia i Brasil.

Activitats destacades que he fet amb grups d’interpretació històrica

“El Concierto Español”, “La Real Cámara”, concerts a Madrid (Auditorio Nacional), Suïssa (Montreux), Barcelona (Festival de Música antiga), Tenerife, Bèlgica (Festival de Brugge), Praga, Mèxic, Eslovàquia. Enregistraments més recents: Antonio Caldara: Il Piú Bel Nome. Glossa . José de Nebra: Ifigenia en tracia, Glossa.

“Al Ayre Español” (Premi nacional de música 2005) Concerts a Bèlgica (Brusel.les), Zaragoza (Auditorio), Madrid (Teatro Real) i Òpera a Bilbao. Ha enregistrat dos CDs , el primer amb la soprano Maria Bayo i el segon l’Òpera Amadigi de G.F. Haendel.

“Los Músicos del Buen Retiro”, Concerts a Madrid (Cicle cantates de Bach), Aranjuez, Santander, La Granja. Enregistrament de la primera òpera en castellà (Las amazonas de Facco).

També destaca el CD del Glòria i el Magnificat de Vivaldi, amb el “Concerto Italiano”, dirigit per Rinaldo Alessandrini (Segell Op.111), i el CD amb el Trio “Unda Maris” dedicat a la música de Antonio de Cabezón, especialment valorat per la crítica, i el CD de Música de F. Corselli amb “El Concierto Español” per a Glossa (premi del jurat Cd Compact).

Currículum dels concerts realitzats